Stekhäll

Den här helgen hade vi vår nya stekhäll med ut till Skarvsjötorpet. Det är den första delen till vårt nya utekök. Arbetsbänkar och en bättre grill kommer att dyka upp med tiden.

 Paketet var gigantiskt stort och vi funderade om vi tagit en för stor häll.
 Brännjärnet är bra mycket större än det gamla som gått sönder. Det är en yttre och en inre ring med varsitt reglage.
 Bra arbetshöjd när benen kom på plats.
 Vindskyddet var svårt att få runt. Personen som packade paketet tyckte om att vika saker ordentligt.
 Ordna koppling till gasolen.
 Sen skulle hällen rengöras med hett vatten.
 Sen smörjas in.
 Det skulle smörjas och brännas tills hällen blev svart.
 Första måltiden fick bli rester. En klassisk pytt i panna. Först i med kokt, tärnad potatis.
 Skinksteken från tidigare i veckan. Då serverad med en fantastisk äppelsås.
 Rökt skinka fick fylla ut måltiden.
 Röd och grön paprika, gul och röd lök. Man tar de bitar som finns över. Smaksättning var salt, peppar, hp-sås och worcestersås.
 När pytten var färdigstekt sköts den ut på sidorna för varmhållning medans äggen knäcktes direkt på hällen.
En smaskig måltid med rödbetor, saltgurka och fyllda små chilisar.
 Lördag morgon plockade vi kantareller på promenaden.
 Det skulle serveras fläskkotlett med kantareller och kokt potatis till middag. Köttet fick landa på hällen som första steg.
 När kotletterna fått fin yta flyttades de ut på kanten och kantareller, tomater och lök fick stekas i en stor klick med smör.
 Det toppades med timjankvistar.
Sen fick allt puttra i grädde. Smaksättning var sherryvinäger, salt och svartpeppar. Nu ville vi lyfta kantarellerna. Gott blev det.
Hällen är inte alls för stor. Den blev helt perfekt.

Kommentarer