Vi matar fåglarna i skogen. Vi vill inte vara snåla, men större fåglar som nötskrikan äter väldigt mycket och maten tar slut fort. Därför bestämde vi oss för att bygga en bur av kompostgaller där de små kommer in, men inte de stora.
 |
Stommen skruvas ihop av trästolpar. Kompostgallrena fästs med märlor.
|
 |
Det blev en rymlig restaurang.
Ett tak ville vi ha, men golv tänkte vi att det behövs nog inte. Större fåglar vill inte flyga upp i buren underifrån.  | Kompostgaller klipps till för att passa.
|
 | Restaurangen laddades med solrosfrön och talgbollar. Den står placerad så vi kan sitta i köket och titta.
Foton tagna genom fönstret blir inte de skarpaste, men man kan se att det är fåglar. Vi väntade spänt för att se vilka gäster vi skulle få. |
 | Blåmes och talgoxe var de första att dyka upp. Stundvis var de bra mer än 10 samtidigt på plats.
|
Vår hackspett som besökt oss varje dag sen i våras kunde ta sig in. Han äter en hel del, men de andra fåglarna blir inte bortskrämda av honom och han sitter inte där hela dagen och käkar.  |
Fåglar som inte hamnat på foto men som varit våra gäster är trädkryparen och domherren. Det tog inte lång tid innan nötskrikan blev en gäst. Den vågade trots allt att flyga upp i buren från backen. Det trodde vi inte, den är så otroligt skygg och vaksam.
Vi lade kompostgaller som golv. Nötskrikan blir inte utan mat. Vi har en stor tunna med fågelfrön som den äter ur. Sen trillar det ner smulor från talgbollen när de andra fåglarna äter vilket den pickar i sig av. Nötskrikan är inte ensam, det är 4 av dem. Vi lägger ut annat gott till den under vintern.
|
|
Kommentarer
Skicka en kommentar